tiistai 28. lokakuuta 2008

Historiallinen syksy




Otsikolla viittaan tietenkin sunnuntaina käytyihin vaaleihin. Vihdoinkin saimme Kokoomuksen puolueiden ykköseksi! Se todellakin on historiallista ottaen huomioon, että kyseessä olivat kunnallisvaalit. Kokoomus on Suomen suurin kuntapuolue ja suurimman paikan saavutimme myös Oulussa. Oli kunnia ja mahtava kokemus olla mukana tekemässä historiaa.

Nyt pari päivää vaalien jälkeen pystyn itsekin paremmin käymään tuloksia läpi, enkä kyllä löydä mitään negatiivista. Onnitteluja olen saanut todella paljon varavaltuutetun paikastani ja olen vain nauttinut. Pari ihmistä on kysynyt, olenko pettynyt siihen, etten päässyt valtuustoon. Kysymystä olen ihmetellyt sen vuoksi, etten ymmärrä, miksi olisin pettynyt. Vaalit olivat minulle ensimmäiset, joissa olin itse ehdokkaana ja tämähän on vain edistystä kohdallani. Alkuvuodesta olen ollut opetuslautakunnan varajäsenenä ja nyt oululaiset antoivat minulle mahdollisuuden päästä varalle kaupunginvaltuustoon.

Olen onnellinen eniten sen vuoksi, että 167 henkilöä antoi äänensä juuri minulle yli 540 ehdokkaan joukosta. Se on mielettömän hienoa.

Sunnuntaina menin klo 8.00 tosiaan vaalilautakuntaan töihin ja pääsin sieltä ääntenlaskun jälkeen pois klo 22.00. Ehdokkaathan saavat olla mukana vaalilautakunnassa, mutta eivät vaalitoimikunnassa. Tätä asiaa kun on aika lailla ihmetelty, sekä ennen vaaleja että niiden jälkeen.

Vasta klo 22.30 pääsin siis vaalivalvojaisiimme paikalle, jossa vastassa olivat YLE:n, Iltalehden ja Ilta-Sanomien kuvaajat. Tuon pitkän päivän jälkeen olin vain kiinnostunut kuulemaan, miten minulla ja puolueellamme on mennyt, ja saatoin olla hetkellisesti hieman kauhistunut jo ovella minuun suunnatusta spottivalosta ja kamerasta… Äkkiä sitä kuitenkin sai itsensä koottua ja rauhoituttua omiensa joukossa ja muiden ehdokkaidemme kanssa jutellessa. Sunnuntai oli siis kokonaisuudessaan varsin mielenkiintoinen ja mahtava päivä.

Vaalien jälkeinen viikko on aina omituinen ja olo on jollain lailla ”tyhjä”. Perjantaina onneksi pääsen työkeikalle täällä Oulussa, joten saan taas pyöriä ihmisten keskellä ja nauttia uusista tuttavuuksista. Sitä odotellessa siis :)

Seuraavaksi vastailen jälleen terveisiinne, joita olitte jättäneet vieraskirjaani. Vaikka vaalit ovatkin ohi, kirjoitelkaa ihmeessä kysymyksiänne tai terveisiänne minulle – luen niitä ja vastaan teille mielelläni.

Pertti K:lle ja Petrille kiitokset vaalipäivän tsemppauksesta - kun toimin varavaltuutettuna seuraavat neljä vuotta, sen jälkeen onkin vielä parempi pohja läpimenoon.

"Eräsvain" tarkensi hieman aiempaa kirjoitustani - kiitos siitä. Joskus kirjoitus tulee näköjään nopeammin, kuin ajatus. Ymmärsit silti varmasti pointtini bordelleihin ja maksulliseen seksiin, eli ehdoton ei. Penalle ja nimimerkille "Lubbykkolle" kiitokset!

Moikka jälleen Vesa Kaitera! Kyllähän sitä lautakuntapaikkaa tässä ruvetaan valkkailemaan, sitä touhua odotankin innolla. Yhteistyötähän tämä politiikka on ja tällä alalla ei yksin pärjää. Sen vuoksi tiimityötä kuuluu arvostaa ja tehdä työtä myös toisten eteen. Epäitsekkyys kunniaan!

Kiitoksia sinulle Jaska! Hyvä, että aamukahvi ja kakku maistuivat. Muille tarkennuksena sellainen, että Jaska varmaankin tarkoitti tässä vaalien alla Kahvila Korvassa pitämiäni "Jasminin aamukahvit" -tilaisuuksia, joissa aina tarjosin kotona tehtyjä leivonnaisia. Kiitos kun löysit minut täältäkin :) Nykäise hihasta, jos ja kun jossain törmätään.

Oikein ihanaa viikkoa teille - kiitoksenne ja tukenne ovat äärettömän tärkeitä minulle.

Teidän Jasmin

maanantai 27. lokakuuta 2008

Varavaltuutettu Mäntylä

Otsikko näyttää ja kuulostaa mielestäni erittäin hyvältä :) Vaikka nyt ei ihan läpimenoa tullut, niin varasijastani olen onnellinen. Kiitokset kaikille, jotka minua äänestivät - luottamuslauseenne on erittäin arvokas asia. Samoin kiitokset teille, jotka olette onnitteluja minulle eilisillasta lähtien lähettäneet. Nyt ruvetaankin sitten miettimään, mikä olisi minulle se paras ja sopivin lautakunta. Tästä ei enää mennä kuin eteenpäin, yhteistyömme jatkukoon!

Huomenna tarkemmin vaalikuulumisia ja tunnelmia eilisillan humusta :)

Teidän Jasmin

lauantai 25. lokakuuta 2008

Huomenna on Se päivä :)

Huomista on odotettu ja jännitetty - vaalipäivä koittaa vihdoin. Huomenna nähdään, saavuttaako Kokoomus odotetusti suurimman kuntapuolueen kruunun ja miten minun eli Mäntylän likan käy... Täytyy nukkuakin sormet ja varpaat ristissä toivoen parasta.

Lupasin teille kirjoitella kuulumisia jo pari päivää sitten, mutta vaalityö on vienyt täysin mennessään, joten pahoittelut siitä. Parempi tosin myöhään, kuin milloinkaan ;)

Tänään pidin toistaiseksi viimeiset "Jasminin aamukahvit" Kahvila Korvassa klo 9.00 - 11.00 ja ihmisiä kävi paikalla kiitettävästi. Hemmottelin paikalla olleita itse tehdyllä vadelmapiiraalla ja äidin tekemillä lihapiirakoilla - kiitokseksi ihanille oululaisille kaikesta tuesta ja kannustuksesta. Tulen kyllä kaipaamaan tätä vaalien alusaikaa ja ihmisiä, joita tässä tohinan keskellä on saanut tavata päivittäin. Vaikka vaaleissa kävisi miten tahansa, olen saanut paljon uusia rakkaita tuttavia. He lämmittävät mieltä pitkään ja kyllähän täällä Oulussa heihin varmasti tulen tulevaisuudessakin törmäämään.

Vieraskirjaani oli taas tullut joitain uusia kommentteja, kiitokset niistä. Älä Hessu huoli, en usko haukanneeni yhtään liian suurta palaa kakkua - viime päivät sen ovat viimeistään minulle itsellenikin todistaneet. Tästä mennään ainoastaan eteenpäin! TT:lle kiitos vaalionnen toivottamisesta! Laura Branigan on erittäin jees myös allekirjoittaneen mielestä.

Mäkelän Kauko olikin käynyt muistamassa minua useampaan otteeseen - olet todella kultainen. Äiti jännittää kyllä puolestani, mutta kukaan ei taatusti pysty hermoilemaan enemmän, kuin minä itse... Onnekseni muiden ehdokkaidemme kanssa on ollut hyvä käydä asioita läpi ja purkaa stressiä yhdessä. Vaikka samalla alueella olemme ehdokkaina, olen saanut heiltä mielettömästi tukea ja kannustusta. Kaikkien ihmisten kanssa ei vain voi tulla toimeen, mutta ryhmämme koostuu pääpiirteittäin mahtavista tyypeistä.

Illaksi suuntaan vielä kiertelemään kaupungille ja huomenna menenkin aamusta klo 8.00 vaalilautakuntaan Rajakylään. Aikainen herätys ei haittaa tässä tapauksessa mitään - tuskinpa tuosta ensi yönä nukkumisesta muutenkaan mitään tulee.

Maanantaina luvassa on joko maailman onnellisimman ihmisen kirjoitus tai jotain "hieman" negatiivisempaa päivittelyä...

Kiitos vielä kertaalleen teille ihanista kannustavista kirjoituksista, tukenne arvokkuutta ei voisi rahassa mitata! Mikäli ette ole ennakkoon äänestäneet, muistakaa raahautua huomenna äänestyspaikalle!

Teidän Jasmin

keskiviikko 22. lokakuuta 2008

Sekaisin vaaleista!

Nyt ovat käynnissä viimeiset hetket ja päivät ennen vaalisunnuntaita - mitä lähempänä ollaan, sitä vähemmän nukun ja syön. Olen siis keksinyt hyvän vaalidieetin ;)

Eilen partioin kävelykadun vaalikopilla ja tänään keskiviikkona kiersimme vaaliautolla useita paikkoja Oulussa. Muutaman ehdokkaan voimin kiersimme Rajakylän, Linnanmaan, Kaijonharjun, Puolivälinkankaan ja Tuiran. Mukavaa oli ja tällaisten päivien aikana pääsee tutustumaan myös toisiin ehdokkaisiin vielä paremmin. Huomenna taas aamupäivästä liikkeelle, jolloin suuntaamme Yli-Kiiminkiin. Sieltä kiiruhdan Rotuaarille ja sen jälkeen iltapäiväksi Kahvila Korvaan.

Siirrytäänpä jälleen vieraskirjaani kirjoittaneiden pariin... Orson kyseli koulutuksestani ja kokouksissa mukana olosta. Pari vuotta sitten suoritin ammattitutkinnon matkailualalta, jonka vuoksi pidänkin erittäin tärkeänä asiana Oulun kehittämistä ja hyödyntämistä matkailullisiin tarkoituksiin. Tietenkään pelkkä vaalityössä mukana oleminen ei pätevöitä, mutta sen ohessa omaan usean vuoden kokemuksen muistakin puoluehommista. Olen niin vähän aikaa saanut olla varajäsenenä, etten kokouksiin ole päässyt - varsinainen jäsenemme on ollut itse varsin ahkerasti paikalla, kuten tietenkin kuuluukin. Tosin olen ollut iloinen siitä, että kaikki asiapaperit toimitetaan myös varajäsenille, joten niihin olen innolla tutustunut. Olen halunnut olla perillä käsiteltävistä asioista, jos vaikka kutsu kokoukseen olisi käynyt.

Nimimerkki "Italiak1" kiitti englanniksi arvokkaasta tiedosta - en kyllä heti paikanna, mistä on kyse... Hyvä kuitenkin, jos jollekin sellaista olen pystynyt tarjoamaan.

"Limusiini kuskille" kiitokset tsempistä ja kehuista sivujani kohtaan. Välitetään kiitokset niiden tekijällekin eli Petrille. Tietysti sinut muistankin - toivottavasti sinullakin on kaikki ok :)

"jjjjjj" varmaan löysikin sukunimeni jo näiltä omilta sivuiltani, vaikka sitä ei tuolla Kalevan nettibannerissa mainitakaan. Mäntylähän minä olen.

Voi kiitos Waltteri! Oululainen olen kyllä taatusti ja yritän olla aina myös aktiivinen ja reipas - tällaisten palautteiden jälkeen sitä jaksaa tuollainen ollakin!

Tervehdys sinulle, Vesa Kaitera! Sivut antavat näköjään ihan oikean vaikutelman, sillä kyllä tässä tosimielellä mukana ollaan. Mikäli en olisi tosissani, en olisi myöskään ehdokkaana. Kokoomuksessa ja kuntapolitiikassa mukana oleminen on ehdottomasti rikastuttanut elämääni mielettömän paljon, enkä luopuisi siitä mistään hinnasta. Puolueyhteisö on vähän kuin toinen perhe, johon on kunnia kuulua. Hyvää äänimäärää toivotaan tietenkin, jolloin saisin huomata oululaisten luottavan minuun samoin, kuin itse luotan heihin. Toisaalta taas politiikka on pitkäjänteistä hommaa, joten ei pidä antaa periksi, vaikka välillä kuinka tulisi lokaa niskaan. Kiitos sinulle tuhannesti terveisistä - sinunlaiset ihmiset piristävät ja saavat hyvälle mielelle aina.

Loimaan Kokoomuksen Matti Lehtoselle myös suuret kiitokset vaalionnen toivottamisesta! Mielettömästi onnea teille Loimaallekin ja kerro terveisiä ehdokaskollegoilleni!

Palataanpa kuulumisten pariin jälleen huomisiltana - nukkukaa hyvin :)





Teidän Jasmin

maanantai 20. lokakuuta 2008

Pikainen vastaus eräälle...

Nimimerkki "Mustikkauutteelle" sellainen tarkennus, että vaikka viime kunnallisvaaleissa vuonna 2004 olinkin Lylyn vaalitiimissä, en missään nimessä itse kannata bordellien ja prostituution laillistamista. Itse asiassa olen täysin sitä vastaan - mielestäni niiden laillistaminen tekisi niistä oikeita ja hyväksyttäviä asioita. Mielipiteitä saa olla monia, mutta tuo on minun kantani. Toivottavasti sinäkin löydät itsellesi sopivan ehdokkaan :)

Seuraavasta linkistä voitte käydä tiirailemassa uudessa Sunnuntaisuomalainen -lehdessä olevaa (muun muassa ehdokkuuteeni liittyvää) haastattelua:
http://media.keskisuomalainen.fi/sunnuntaisuomalainen/6110054.shtml

Mukavaa maanantain jatkoa!

Teidän Jasmin

sunnuntai 19. lokakuuta 2008

Kuluneen viikon kuulumisia

Tämä koko viikko on ollut yhtä vilskettä ja tänään olenkin vain levännyt ja kerännyt voimia tulevalle viikolle - nyt jaksan tehdä viimeisen viikon ennen vaaleja töitä täysillä!

Keskiviikkona olin Kajaanin Onnelassa juontamassa heidän alueensa vaalitapahtumaa ja ilokseni sain tavata useita paikallisia Kokoomuksen nuoria ehdokkaita. Heillä Kainuussa tuntuu olevan mukava ja reipas tekemisen meininki, joka oli ilahduttavaa huomata. Tosin niin hauskalla porukalla ei huonoa meininkiä saisikaan aikaan :) Palattuani takaisin Ouluun torstaina iltapäivällä, kävimme perheemme kanssa äänestämässä ennakkoon. Oli kyllä hieno hetki kirjoittaa äänestyslappuun oma numero! Ainakin yksi ääni on näin ollen varmistettu - siitä on hyvä lähteä etenemään...

Perjantaina 17.10. aamulla klo 9.oo alkaen olivatkin vuorossa taas "Jasminin aamukahvit" Korvassa. Se on kyllä niin mukavaa hommaa, että ehkä minun täytyykin tulevaisuudessa perustaa oma kahvila. Aamupäivän aikana tapasin myös Oulussa vierailemassa olleen puoluesihteerimme Taru Tujusen. Erittäin hyvä homma, että hänkin ehti vaalien alla tänne suunnalle moikkaamaan oululaisia.

Perjantai-iltapäivän kiersimme lähiöitä vaaliautollamme erään toisen ehdokkaamme kanssa. On mukavaa käydä tapaamassa ihmisiä muuallakin, kuin vain keskustassa. Sillä tavoin pyrimme huomioimaan kaikki kaupunkilaiset ja menemään heitä lähelle. Illalla suuntasinkin äitini sekä parin kaverini kanssa City-lehden Kaupungin Paras -gaalaan, joka järjestettiin Radisson Sassissa. Ilta oli todella mukava ja paljon tuttuja oli paikalla.

Lauantaina olin jälleen jo aamusta liikkeellä. Klo 11.00 alkaen Rotuaarilla oli kokoomuslaisten ehdokkaiden esittelykierros, jonka jälkeen siirryin juttelemaan ja tarjoilemaan kahvia vaalikopillemme. Ihmisiä oli paljon paikalla ja sain ilokseni tavata taas uusia ihania tuttavuuksia.

Huomenna suuntaan aamupäivästä Rotuaarille, jossa Ben Zyskowicz on klo 11.00 eteenpäin. Iltapäivällä klo 17.00 hän on tavattavissa myös Kahvila Korvassa, joten tervetuloa viimeistään sinne häntä tapaamaan.

Vieraskirjaani oli jälleen ilmestynyt useita terveisiä, joten vastailen seuraavaksi niihin. Nimimerkit "Oulunppoika" ja "puttaan poeka" tsemppasivat minua vaaleihin, joista suuret kiitokset heille! "Ihastunut" aina muistaa minua - mehän olemme kohta jo tuttuja, kiitos sinullekin taas :)

"Historoitsia" kyseli muistanko, miten ensimmäistä kertaa tulin julkisuuteen. Tottahan toki minä muistan - ei ole vielä niin paha dementia iskenyt ;) Ensimmäiset jutut olivat lehdissä jo silloin, kun olin 13-vuotias ja kiersin useita mallikisoja. Eksoottisen ulkonäön lisäksi nuoresta iästäni kohistiin silloin aika paljon - usean vuoden ajan lehtijutut olivat todella mairittelevia, joka tuntui hyvältä. Ajatella, että tuosta on aikaa jo 13 vuotta... Huh huh!

Terveiset sinulle Kati sinne Englantiin ja kiitos tosi ihanasta viestistäsi! Ehkä me vielä jokin kaunis päivä ehdimme yhdessä kahvillekin :) Jaksamista myös sinulle kouluhommiin ja kivaa syksyä!

"Ihan sama" totesi, etten varmaan valtuustossa saisi muita enempää vahinkoa aikaan - onhan tuokin tietenkin tietynlainen luottamuslause, joten kiitos siitä. Harmi tosiaan, ettet Kauko pysty siellä Vantaalla minua äänestämään - henkinen tuki on kyllä myös erittäin tärkeätä.

Tua kyseli, onko suvussani romaniverta. Ei ole äidin, eikä isän puolelta - tummat piirteeni tulevat toki Intiassa syntyneeltä isältäni, joka on muutaman vuoden vanhasta asunut Kanadassa, kuten koko isänpuoleinen sukukin. Itsekin olen niin ollen puoliksi Suomen ja puoliksi Kanadan kansalainen. Äitini vanhemmat taas muuttivat sota-aikana Karjalasta Ouluun ja siitä lähtien me Mäntylät olemme täällä asuneet ja viihtyneet.

Timolle vielä suuret kiitokset, "miljoonasti" ääniä täälläkin toivotaan! Mahtavaa, jos joitain pystyn piristämään - tuollainen on parasta palautetta, mitä voi saada!

Tulevalla viikolla kirjoittelen teille kyllä viime hetken tunnelmia vaalitöiden lomasta - muistakaa käyttää äänioikeuttanne!

Teidän Jasmin

maanantai 13. lokakuuta 2008

Alle kaksi viikkoa vaaleihin

Otsikon takia paineetkin rupeavat tässä vaiheessa kasvamaan, vaikka en yleensä mikään stressaaja olekaan. Läheisten tuki on äärettömän tärkeätä, samoin kuin uusien tuttavuuksien.

Nimimerkki "ihastunut" käy aina piristämässä minua vieraskirjani kautta - kiitos siitä. Mielelläni vastailen tätä kautta minulle kirjoittaneille, kuuluu hyviin tapoihin ottaa kaikkien kirjoitukset huomioon.

Mäkelän Kauko oli jo pari vuotta sitten jouluna minulle soitellut ja tällainen tavallinen tyttöhän minä olen yhä :) Kaikki me olemme samanarvoisia, eikä kenenkään kuulu asettaa itseään toisten yläpuolelle. TT:lle myös kiitos lyhyestä, mutta erittäin herttaisesta viestistä!

Viime viikolla muun muassa Sanomalehti Kalevassa oli hienosti selkeytetty Kallioparkin rakentamiseen liittyviä asioita. Minäkin täällä jo aikoja sitten kirjoitin aiheesta ja yritin selvittää sen rahoitukseen liittyviä asioita. Monet siitä minulta kyselivätkin, mutta kaikille kyseiset asiat eivät ole millään meinanneet mennä oikealla lailla "perille". Ehkäpä tässä kuitenkin pikku hiljaa asioiden oikea laita tulee tutummaksi useammallekin kaupunkilaiselle.

Itse olen teemojani kysyttäessä painottanut sitä, että vaikka vanhustenhoitoon liittyvät asiat ovat minulle tärkeitä, haluaisin panostaa silti myös keskusta-alueen kehittämiseen. Oululla olisi vaikka mitä tarjottavana, muun muassa kesäkaupunkina. Oulua pidetään Pohjois-Suomen pääkaupunkina ja sellaisena se toivottavasti tulee pysymäänkin. Kulttuuripuolen resursseja on hyvä kehittää, sekä meidän, lähikuntalaisten että matkailijoiden vuoksi. Näitä asioita ei ole kovin useasti ainakaan ajoitettu hyvin - esimerkiksi Oulun taidemuseo oli suljettuna kesän, joka on tietysti vilkkainta aikaa turistien keskuudessa. Ei siis varsin järkevältä kuulosta. Joka tapauksessa, vaikka panostamme vanhusten, lapsiperheiden ja vaikkapa pitkäaikaistyöttömien asemaan, täytyy meidän silti pitää huolta myös kaupungista ja niistä asioista, jotka pitävät Oulun voimissaan.

Eräs mukava vanhempi nainen mainitsi minulle häntä suunnattomasti ärsyttävästä asiasta. Lääkärin luokse kun on välillä muutenkin vaikeaa päästä ja muun muassa päihtyneet potilaat ohjataan aina vielä toisten ohi. Hän tähdensi vielä sitä, että joissain kaupungeissa on päihtyneille oma puoli, johon heidät ohjataan ja sillä tavoin he eivät vie muiden potilaiden aikaa. Miksi emme voisi tehdä näin Oulussakin? Monet kun juopuneena viivyttelevät ja kiusaavat hoitajia tahallaan, jolloin toisten odotusaika vaan venyy ja venyy. Tätä asiaa ja ajatusta kannattaa vakavasti miettiä ja viedä eteenpäin. Tällaisten juttujen takia juuri on tärkeätä, että kuuntelemme kaupunkilaisia - heiltä kuulemme aina joitain asioita, jotka eivät ole muuten tulleet mieleen.

Mukavaa uutta viikkoa teille ja muistakaa tutustua ehdokkaisiin - ennakkoäänestys alkaa jo 15.10. eli tämän viikon keskiviikkona!

Teidän Jasmin

perjantai 10. lokakuuta 2008

Hyvää suomalaisen kirjallisuuden päivää!

Television katsominen on jo vuosien ajan voittanut kirjojen lukemisen varsinkin nuorison keskuudessa, joka on harmi. Ainakin tämän päivän vapaa-ajan kaikki voisivat pyhittää etenkin suomalaiselle kirjallisuudelle, jota kyllä laajasti arvostetaan. Kirjojen parissa mieli lepää ja matkaa täysin toiseen maailmaan.

Tänään olin jälleen Kahvila Korvassa pitämässä "Jasminin aamukahveja" klo 9.00 alkaen. Paikalla kävi mukavia ihmisiä ja saimme aikaan mielenkiintoisia keskusteluja. Kahvilalta ampaisin Rotuaarille tekemään vaalityötä. Ainoastaan yhdeltä ihmiseltä kuulin negatiivisia kommentteja minusta ja puolueesta - ihmiset ovat ihanan hyvällä mielellä näin vaalien alla. Olen ylpeä meistä oululaisista!

Huomenna, eli lauantaina 11.10. olen tavattavissa klo 12 alkaen Rotuaarilla, joten tulkaa ihmeessä juttelemaan ja tutustumaan kasvotusten. Viikonloppuna ehdokkaita on taatusti enemmän paikalla, joten sieltä on kaikkien helppo löytää itselleen se oikea vaihtoehto. Pieni muutos ensi viikkoon - järjestän aamukahvitilaisuuteni aiemmin ilmoittamani torstain sijaan jälleen perjantaina, eli 17.10. kahvilassamme. Syy muutokseen on se, että keskiviikkona olen juontamassa erästä tilaisuutta Kajaanissa, joten en ehdi torstaina ajoissa takaisin Ouluun.

Ihania terveisiä olitte minulle kirjaani käyneet jättämässä! Ekille suuret kiitokset luottamuksestasi läpimenoani kohtaan, itse en etukäteen uskalla sitä edes ajatella... Toki sitä toivon, mutta positiivinen yllätys on aina parempi kuin karvas pettymys. Nimimerkki "tuomovaan" sai minut todella hymyilemään. Olet kyllä täysin oikeassa siinä, että välitän toisista ihmisistä - sillä tavalla on itselläkin parempi olla. Politiikassa ja elämässä yleensäkin täytyy ottaa toiset huomioon ja pystyä tekemään asioita yhdessä ja toisten puolestakin. Kyllä minä uskon, että nämä miespuoliset valtuutetut pystyvät tulevaisuudessakin asiat hyvin hoitamaan - eivät he anna minun sekoittaa päätään ;) Joten älä huoli!

Oikein ihanaa tulevaa viikonloppua teille - kirjoitellaan puolin ja toisin!





Teidän Jasmin

maanantai 6. lokakuuta 2008

Vastauksia kysymyksiinne...



Kävin lukemassa vieraskirjastani terveisiänne ja kysymyksiänne - vastaan teille heti, niin ette joudu odottamaan pitkään.

Väne kovasti epäili, etten tajua mistään mitään, koska en ole ikinä ollut ns. "oikeissa töissä". Haluaisin mielelläni kuulla, mitkä ovat sitten ne ainoat oikeat työt. Mielestäni joka alan ihmisiä tarvitaan ja työelämässä kuitenkin olen ollut mukana yli 10 vuotta. Kyllä esiintyjiä, pr-henkilöitä yms. tarvitaan samalla tavalla kuin muitakin. Minun mielestäni yksikään ammatti ei ole turha, eikä ihmisiä voi asettaa arvojärjestykseen ammatin mukaan. Politiikassa on mielestäni tärkeätä juuri se, että muun muassa kaupunginvaltuustossa on laaja skaala ihmisiä, laidasta laitaan - niin iän, sukupuolen, kuin ammatinkin puolesta. Silloinhan kaikki tulevat edustetuiksi ja kaikille löytyy myös juuri se oma "äänitorvensa". Uskon myös puolueeseemme niin valtavasti, etten varmasti olisi heidän ehdokkaanaan, mikäli olisin täysin pihalla asioista :)

Kalle kyllä jaksoi heti perään jo tsempata minua, josta sinulle suuret kiitokset. Jokaisella on omat vahvuutensa ja heikkoutensa - ne kun oppii tuntemaan, niin kuka tahansa pärjää missä vaan.

"Mietin vain" -nimimerkki kirjoitti varsin tärkeästä asiasta, nimittäin turvallisuudesta. Turvallisuusasioihin pitäisi ehdottomasti panostaa enemmän, myös Oulun alueella. Viime vuosien aikanahan mm. raiskaustapaukset seudulla ovat järkyttäneet ihmisiä ja kyllä silloin täytyy olla jotain vialla, kun keskellä kirkasta päivääkin tuollaista voi tapahtua. Oulun kaupunkia on ainakin ennen pidetty turvallisena, mutta kaikkien tapahtumien johdosta se on kyllä mennyt siinä pahasti alaspäin. Varsinkin juuri partiointipuolen resursseja pitäisi parantaa ja lisätä - ennaltaehkäisevä toiminta on kuitenkin kaikista tärkeintä.

Olen itse turvallisuuden suhteen välillä jopa ylivarovainen, enkä suosittele kenenkään lähtevän mm. kaupungille illalla yksin. Haluaisin mielelläni enemmän huojentaa mieltäsi, mutta toivon, että lähitulevaisuudessa saamme positiivisia uutisia resurssien osalta. Kyselen mielelläni asiasta vielä tarkemmin ja ilmoittelen tätä kautta, mitä olen saanut selville.

Kiitoksia jälleen teille - oikein mukavaa (ja turvallista) viikkoa kaikille!

Teidän Jasmin

sunnuntai 5. lokakuuta 2008

Sunnuntainen tervehdys


Ehdinpä tänne taas viikon sisällä - hyvä, hyvä! Vieraskirjaani olikin ilmestynyt aika lailla kommentteja ja kysymyksiä, joten vastailen niihin ensiksi.

Kai oli ainakin hoksannut hyvin tuon, miten monet ihmiset sekoittavat asioita omituisesti keskenään ja varsinkin ulkonäön ja muiden "turhanpäiväisten" asioiden perusteella arvioivat muitakin puolia ihmisistä. Ulkonäön ei kuulu auttaa ihmistä eteenpäin politiikassa, mutta ei sen takia voi ketään siihen kieltää osallistumastakaan. Minua tosin tuollaiset ennakkoluulot vaan auttavat eteenpäin, ne saavat minut tekemään kahta kauheammin töitä haluamieni asioiden eteen ja näkemään enemmän vaivaa. Sen vuoksi ennakkoluuloista on hyötyäkin, itse kun saatan olla aika laiska muuten...

Nimimerkki "Reiska vaan" kyseli messutöihini liittyen. Viimeksi olin nyt Oulussa Rakenna - Sisusta - Asu -messuilla SLO:n osastolla töissä ja monesti olenkin messuilla tiettyjen firmojen osastoilla, enkä niin sanotusti koko messualueella hommissa. Suurmessuillakin kyllä olin, mutta Kokoomuksen puolesta. Noiden töiden lisäksi kierrän tekemässä nimenomaan firmojen juonto- ja pr-hommia, jotka ovat monesti suunnattuja heidän asiakkailleen ja kutsuvierailleen, joten niitä ei taas pysty muulle yleisölle mainostamaankaan.

Eskolle vastaukseksi kysymykseesi koulutuksestani ja meriiteistäni - matkailualan koulutukseni on ainakin hyvä pohja siihen, millä tavalla haluaisin Oulua kehitettävän nimenomaan matkailullisiin tarkoituksiin. Sillä tavallahan kaupunki hyötyisi ja sitä kautta taas sen asukkaat. Meriiteikseni luen myös ehdottomasti kahdeksan vuoden puoluekokemuksen ja kaiken, mitä sinä aikana olen oppinut mukana toimiessa ja touhutessa. Tässä hommassa on tärkeätä se, millä tavalla kuuntelet ihmisiä ja olet valmis tekemään asioita heidän eteensä - siinä tiedän olevani hyvä. Haluan tehdä tätä vuorovaikutuksessa kaupunkilaisten kanssa ja nöyränä.

Nimimerkille "ihastunut" jälleen suuret kiitokset - samoin kuin Mikalle :)

"Jasmin fani" kyseli, milloin olen kahvilassamme tavattavissa... Tulevana tiistaina, eli 7.10. olen siellä hommissa klo 16 - 18, perjantaina 10.10. klo 9 - 11 aamukahvieni merkeissä, samoin kuin myös 16.10. klo 9 - 11. Keskiviikkona 8.10. aukeavat myös vaalikopit Rotuaarilla, ja niistä vuoroistani ilmoittelen heti, kun ne saan omaankin tietooni. Aika lailla nämä tulevat kolme viikkoa reissaan tuota kahvilan ja Rotuaarin väliä. Tervetuloa sinulle (ja muillekin) molempiin!

Kyllä sinä voit Jorma luottaa, että päivitän tiheämmin ja jos nyt pilkkua viilataan, niin kyllähän nytkin ehdin tänne uudestaan tämän viikon sisällä ;) Pidän kuitenkin erittäin tärkeänä sitä, että luen, mitä minulle kirjoitetaan ja vastaan teille asioihin, joita haluatte tietää.

Tiistaina 7.10. eduskuntaryhmämme puheenjohtaja Pekka Ravi on vierailemassa Oulussa ja hänet voikin tavata Kahvila Korvassa klo 17.30 - 18.30. Kehotan ehdottomasti kaikkia politiikasta, Kokoomuksesta ja tulevista vaaleista kiinnostuneita tulemaan paikalle ja juttelemaan tuttujen ja tuntemattomienkin kanssa mieltä askarruttavista asioista. Tietenkin voitte tulla paikalle vain kahvittelemaankin.

Ensimmäiset "Jasminin aamukahvit" viime torstaina vetivät ihan kivasti väkeä Korvaan ja saimme varsin mukavan aamun aikaiseksi. En ole ikinä ollut mikään aamuvirkku, mutta tällaisten juttujen takia sitä herää mielellään vaikka kuinka aikaisin. Eilen olin myös päivystämässä nelisen tuntia iltapäivästä kahvilalla. Tuollainenhan sitä kaikista tärkeintä vaalityötä on - se, että olemme olemassa ihmisiä varten. Tuon tosin kuuluu jatkua vaalien jälkeenkin, ei sitä työtä kuulu tehdä ainoastaan vaalien alla, kun toivotaan ääniä.

Teidän Jasmin

Osallistujat